Refleksologia/Vyöhyketerapia on hoitomuoto, jossa jonkin kehon alueen toimintahäiriötä hoidetaan yleensä alueelta, pisteeltä tai linjalta, joka sijaitsee muualla kuin itse ongelma-alueella. Vyöhykkeitä ja heijasteita stimuloimalla tasapainotetaan kehoa mieltä ja tunteita. Hoidot sopivat vauvasta vanhuksiin. Hoidon aikana ei tehdä diagnooseja, vaan hoidot tehdään terveyden tukemisen periaatteella.Vyöhyketerapia on vanha hoitomuoto, jonka avulla voidaan sekä ylläpitää terveyttä että hoitaa kehon erilaisia epätasapaino tiloja. Hoidon avulla lievitetään ja poistetaan jännityksiä, harmonisoidaan kehoa parantumaan. Hoidolla aktivoidaan kehon omia parantavia voimavaroja. Refleksologialla voidaan hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Koko kehon vyöhyketerapiassa käytetään useita eri puolella kehossa olevia heijastejärjestelmiä. Hoito tapahtuu iholta eri tekniikoin painelemalla sormin tai vyöhykepuikoilla, joilla voidaan käsitellä myös erityisen tarkkoja pisteitä. Hoito on kivutonta.
Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, stressitason lasku, verenkierron sekä aineenvaihdunnan tasapainottuminen, vastustuskyvyn paraneminen, unen laadun paraneminen.
Vyöhyketerapiaa käytetään mm. stressiin, lihaskireyksiin, tuki-ja liikuntaelinvaivoihin, kipu- ja särkytiloihin.
Hoito sopii myös vauvojen vatsavaivoihin, koliikkiin ja uniongelmiin.

Vyöhyketerapia ei ole aina sopiva hoitomuoto esim. vakavat sydänsairaudet, syöpä, elinsiirrännäiset (ei koske jännesiirteitä)

Sydämen tahdistin, kuume ja alkuraskaus. Lääkekuurin tai rokotuksen jälkeen on hyvä pitää kahden viikon tauko ennen hoitoon tuloa.


Luo kotisivut ilmaiseksi!